Christian Den Fjerdes Laug

Nyhed – Nyhed

Christian den Fjerdes Laug fejrer Stenhusets 400-års jubilæum med Jubilæumsoptagelse.

Jens Bangs imponerende stenhus på Nytorv i Aalborg har i år stået i 400 år. Den imponerende bygning, der i begyndelsen nærmest var Aalborgs første skyskraber har gennem alle årene summet af liv og virke.

Christian den Fjerdes Laugs virke opstod i en mørk tid, i 1942 under 2. verdenskrig. Lauget havde til huse i Duus Vinkjælder og havde det formål, at skabe et fristed for sande danske og at hjælpe og støtte familier i Aalborg under krigen. Grundet tyskerne og en schalburgtage af Vinkjælderen, blev der derfor kun adgang til Lauget for sande danske via “Den hemmelige løngang”, som kun medlemmerne havde nøgle til.

Den dag i dag er den gyldne C4 nøgle, det synlige bevis for, at man er medlem af Lauget, og den virker stadig til bemeldte “Hemmelige løngang”.

Efter 2. verdenskrig mente Lauget, at det havde udført sin opgave, men Aalborg Byråd opfordrede Lauget til at fortsætte sit virke, både mht. til det velgørende arbejde og for i sig selv at være en SÆRLIG Aalborg begivenhed. Siden da har Lauget hvert år optaget nye medlemmer fra ind- og udland.

Lauget uddeler også hvert år mange donationer bl.a. til sociale, humanitære og kulturelle formål til foreninger og privatpersoner, hvis arbejde Lauget gerne vil støtte og til særlige begivenheder, som hvis en familie bliver udvidet med trillinger eller firlinger, og hvis der sker særlige livreddende begivenheder

Alle disse aktiviteter gøres mulige via medlemmernes betaling for optagelse i Lauget.

I anledning af Jens Bangs Stenhus 400-års jubilæum, og efter at have boet i huset i 82 år, tilbyder Christian d. 4. Laug derfor optagelser til alle:

Jubilæumsoptagelser i Christian den Fjerdes Laug

Lørdag d. 10. august 2024 kl. 09.30 eller

Lørdag d. 17. august 2024 kl. 09.30

Optagelserne foregår som vanligt i Duus Vinkjælder, Østerå 9, 9000 Aalborg

En optagelse varer normalt ca. 2 timer – Jubilæumspris pr. deltager er kr. 400,00, der indeholder selve optagelsen med udlevering af den gyldne, et traktement inkl. 1 øl/vand og 1 snaps samt en gylden C4-pin til at sætte på tøjet.

Kom og deltag – men vær opmærksom på, at der er begrænset pladser, idet der kun kan optages 30 personer pr. gang – altså talt 60 personer. Så vi kører efter først til mølle-princippet ved tilmelding.

Men har du lyst til at være medlem af Christian den Fjerdes Laug, og dermed støtte Lauget og dets velgørende aktiviteter – SÅ TILMELD DIG NU OG SENEST d. 02.08.2024 med oplysninger om navn, tlf. og/eller mail til vores Laugskældermester Ole Bech Kristensen på mail: olebech@stofanet.dk

Bliv medlem i Christian Den Fjerdes Laug.
Har du lyst til at blive medlem så skal du kontakte Laugskældermester OLe Bech Kristensen : Tlf. (+45) 3029 0591
E-mail: olebech@stofanet.dk

Hvem kan blive medlem:
Som Laugsbrødre kan optages enhver uberygtet mand eller kvinde, som er dansk eller ven af Danmark, er fyldt 18 år og i besiddelse af fornøden spirituskultur. Anmodning om optagelse rettes til Styrelsen, som ved almindelig flertalsbeslutning afgør, om den pågældende kan optages. Enhver der optages, modtager den gyldne nøgle til Laugets hemmelige løngang. Styrelsen er berettiget til at nægte optagelse, hvis den skønner, at pågældende ikke passer ind i den broderskabets ånd, som skal herske i Lauget. Nægtes optagelse, kan den pågældende fordre spørgsmålet forelagt førstkommende Laugsforsamling, som da træffer den endelige afgørelse.

Hvor mange skal man være:
Minimums antal ved et arrangement er 15 personer og maks 40 personer.

Hvad koster det:
400,- kr pr. person og inkluderer ud over selve optagelsen en let traktement.
Det årlige kontingent er 150,- kr.
Et livsvarigt medlemskab koster 600,- kr.

Tryk på linket her og læs mere : https://www.chr4laug.dk/index.php/da/